Soudun lajitietoa

Soutu sopii kaikille. Se on hyvin erilaisten ja eri-ikäisten harrastus, joka palkitsee kohottamalla sekä henkistä että fyysistä kuntoa ja elämisen laatua. Lajissa liikunta tapahtuu ulkona luonnossa ja harrastuksen rasituksen ja keston jokainen voi valita itselleen sopivaksi. Soudussa liikkua voi yksin, kaksin tai porukassa; retkeillen, harrastaen tai kilpaillen; kirkkoveneellä, pienpuuveneellä, olympialuokan kapealla veneellä tai soutuergolla.

Harrasteena soutu on laaja-alainen. Piipahdus omasta mökkirannasta muutaman kerran kesässä tai lähivesillä vietetty tyyni kesäilta ovat ensimmäisiä mielikuvia lajeista ja monille myös muistoja omista kokemuksista.

Soutu keskittyy kesään ja kausi on maamme eteläosassakin vain reilun puolen vuoden mittainen. Kauden lyhyydestä johtuen soutajat harrastavat muitakin liikunnan lajeja ja kuntoilua. Soutuseuroissa suureen suosioon ovat nousseet soutuspinningtunnit.

Lajit

Soutuliiton lajivalikoima on laaja. Soudun lajimuodot ovat: kirkkovenesoutu, olympialuokkien soutu, puuvenesoutu ja sisäsoutu.
Soudun lajeissa liikutaan vesillä omia voimia hyödyntäen luonnonolosuhteiden avustuksella.
Lajia voit harrastaa tai kokeilla mm. soutuseurojen järjestämissä tapahtumissa ja peruskursseilla.

(kuva Kai Lindqvist)