1. Pelaaminen 
Ladysarjassa ja ladyturnauksissa noudatetaan Suomen Ringetteliiton sääntöjä ja määräyksiä, kuitenkin poiketen niistä siltä osin kuin jäljempänä on esitetty.

2. Ottelujärjestys

Ladysarjassa ei ole toistaiseksi tarvittu erillisiä tasosarjoja. Kaudesta 2008 – 2009 alkaen kokeneemmat ns. entiset pelaajat, ovat voineet valita kovempitempoisen N-sarjan.

Koti- ja vieraspelien määrällä ei ole väliä – tässä joustetaan sen mukaan, millä joukkueella on parhaimmat mahdollisuudet saada jääaikoja tai parempia peliaikoja.

Päätöstapahtumassa tai muussa suuressa turnauksessa (finaalitapahtuma) voidaan harkitusti jakaa pelaajat aiemmin pelanneisiin ja aikuisiällä aloittaneisiin.

3. Peliaika
Peliaika on 2 x 20 min juoksevana. Jos jääaikaa on käytettävissä enemmän, niin loppuaika pelataan epävirallisesti – 40 minuutin tulos jää voimaan.

Peliaikaa voidaan tarpeen mukaan muuttaa joukkueiden välisellä sopimuksella. Muutoksista tulee sopia ja kirjallisesti informoida kaikkia asianosaisia riittävän aikaisin. Suositeltavaa on, että sovelletuista peliajoista sovitaan heti kauden alussa.

4. Rangaistukset
Jäähyt 1 min tehokasta.

5. Ottelupöytäkirja
Joukkueenjohtaja tarkistaa ja allekirjoittaa ottelupöytäkirjan.

6. Otteluiden alkaminen
Turnauksen järjestäjillä on oikeus otteluohjelmien ja aikataulujen muutoksiin, mikäli pakottavat syyt niin vaativat.

7. Tuomarit
Suomen Ringetteliiton sääntöjen mukaan seuraavilla poikkeuksilla:

  • lady -otteluissa riittää yksi tuomari
  • tuomarina voi toimia myös riittävän rohkea juniorituomari, joka harjoittelee viheltämistä

8. Kilpailulupa – Ice Card
Ladyringeten harrastepelaajan tulee lunastaa Suomen Ringetteliiton H Ice Card. Tällä kilpailuluvalla voi toimia myös toimihenkilönä.

9. Muuta

  • Peleissä ei käytetä 30 s kelloa.
  • Aikuisen naisen liikunnan kunto- ja terveysvaikutukset huomioiden harjoitustiheydeksi suositellaan; yhteinen jääharjoitus 1 x viikko, omaehtoinen harjoittelu 2 – 3 x viikko.
  • Säännöt tarkastetaan aina ennen seuraavan kauden alkua, joko heti kauden päätyttyä liiton kevätkokouksen aikaan tai elokuussa lomien jälkeen.
  • Ladysarjaan ei ole pääsyrajoituksia; SM -sarjasta tulleiden on sopeuduttava pelaamaan ladyasenteella ja toisaalta ”aitojen ladyjen” pidettävä omia puoliaan.
  • Jokainen pelaaja saa olla oman tasoisensa, ikäisensä jne. Kaikki pelaa!

 

Leave your thoughts
Kommentoi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

*