PIKAINFO LAJISTA

PELIKENTTÄ Ringeten pelikenttänä käytetään jääkiekkokaukaloa. Jäähän on maalattu molempiin päihin kentän päädyn ja siniviivan väliin ohut punaviiva ns. ringetteviiva. Ringetteviivojen välisellä alueella eli keskialueella saavat kaikki pelaajat pelata samanaikaisesti. Kentän päädyn ja punaviivan välisellä alueella eli hyökkäys- tai puolustusalueella saa olla samanaikaisesti enintään kolme hyökkäys- tai kolme puolustuspelaajaa. Tällä säännöllä peli pysyy liikkuvana ja vauhdikkaana. Maalivahdilla on oma merkitty alue, jonne muut pelaajat eivät saa mennä.

PELIVÄLINEET Pelivälineenä käytetään kumista rengasta eli ringetteä, tuttavallisemmin rinkulaa. Mailana on suoravartinen ringettemaila. VARUSTEET Alkuunpääsyyn riittää pelkät luistimet, kypärä, ringettemaila ja -rengas. Harrastuksen edetessä myös varusteet kehittyvät. Sarjapeleissä pakollisia varusteita ovat jääkiekkoluistimet, kasvosuojuksellinen kypärä, polvi- ja kyynärsuojat, pelihanskat ja kaulasuojus. Maalivahti käyttää jääkiekkomaalivahdin mailaa ja suojuksia. Alkaneella kaudella 2009 – 2010 siirryttiin vanhasta yksiosaisesta ringettehoususta uuteen kaksiosaiseen housuun.

SÄÄNTÖJÄ Ringeten säännöt on kehitetty tyttöjen ehdoilla. Taklaaminen ja kontaktipelaaminen on täysin kielletty. Ringette onkin nimenomaan taito- eikä voimalaji. Taklauksista, koukkaamisista, kamppaamisista yms. tuomitaan jäähy. Viivarikkomuksista saa vastapuoli aloituksen. Ringeten säännöt korostavat yhteispeliä, sillä siniviivat saa ylittää vain syöttämällä rengas viivan yli toiselle pelaajalle. Joukkueeseen kuuluu vähintään kuusi pelaajaa, joista kentällä on yhtä aikaa maalivahti sekä viisi kenttäpelaajaa. Ringetessä ei ole lapsilla vilttiketjua, vaan kaikki pelaajat käyvät kentällä vuorollaan. Luistelutaito on ringettepelaajan tärkein taito. Harjoituksissa opitaan hallitsemaan kaikki luistelun osatekijät. Ringetteä voidaan pelata missä tahansa sääntöjä soveltaen. Se sopii kaikille iästä ja koosta riippumatta.

Leave your thoughts
Kommentoi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

*